Kultura-K

Промоција на два романи „Прекрасен странец“ и „Исповед“ од Оливера Ширгоска

Промоција на два романи од наш роднокраен писател кој се реализираше во големата сала во центарот за култура, каде на самата промоција учество зедоа двајца модератори,рецензентот на двата романи како и самата писателка.Наш претставник од центарот за култура Маја Сиљаноска која како модератор ја отвори оваа промоција и со тоа ги најави останатите рецензентот и модераторот каде покрај самата писателка кои во текот на промоцијата од нивна страна романите беа промовирани пред присутните.

Continue reading…
0

Концерт “Звуците на пролета“

На 12.06.2021 ( сабота ) во 19:00 часот во НУ Центар за култура “Кочо Рацин“ Кичево се одржa концерт од страна на Стручниот хор Про Арс, пианистот Шкелзен Бафтијари и диригент Агона Чупи со наслов “Звуците на пролета“ концерт организиран од НУ Центар за култура Кичево со подршка на Општина Кичево и Министерство за култура.

Continue reading…
0

Концерт дуо на пиано– 4 раце

Музика, оваа величествена уметност, која го наоѓа патот на изразување преку звуците. Уметност која не знае јазик и нема време.На 28.05.2021 година, Центарот за култура „Кочо Рацин“ Кичево беше домаќин на величествен концерт „Концерт дуо на пијано – 4 раце“ што почна и заврши со аплаузи и големи емоции.

Continue reading…
0

Годишен концерт на КУД „Рацин“со вокално-иструментален состав

На платото пред НУ Центар за култура ,,Кочо Рацин” Кичево се одржа концертна КУД Рацин, кој наместо Велигденски концерт оваа година поради мерките одВладата се одржа подоцна на 25.05.2021 година како Годишен концерт, во вонредниуслови само со вокално-инструменталниот состав, по посебен протокол и спроведенисите мерки за заштита од вирусот.

Continue reading…
0

Промоција на книга „ Арванитите, основачите на модерна Грција„ од Арбен Лала

На 06.03.2021 во малата сала при Центарот за култура,, Кочо Рацин ” се одржа промоција на книгата „ Арванитите, основачите на модерна Грција„ од Арбен Лала со почеток од 16 часот.

Continue reading…
0

Литературни средби “Поетски ѕвезди 2021”

По повод меѓународниот ден на жената 8-ми март, литературниот клуб “КитКа ” од Кичево, во соработка со НУЦК “Кочо Рацин” од Кичево, по петти пат ги организираше традиционалните, литературни средби “Поетски ѕвезди 2021”.
Настанот се одржа во малата сала од Центарот за култура со почеток од 17 часот.

Continue reading…
0