Category: Ликовна Дејност

Во оваа категорија ќе најдете реализирани изложби,промовирање и други новости во врска со ликовната дејност.

Изложба на фотографии „Културно-историски споменици, цркви и манастири од Порече“

Во Петок (18.02.2022г.) во ликовната галерија при НУЦК Кочо Рацин -Кичево се одржa изложбата на фотографии насловена „Културно-историски споменици, цркви и манастири од Порече“ со почеток од 18:30 часот.

Continue reading…
0

Посетители од Erasmus+ во рамки на проектот “Солидарност и еднаквост”

На 31 Јануари во Центарот за култура „Кочо Рацин“ – Кичево како дел од активностите од меѓународниот проект на Еразмуз+ “Солидарност за еднаквост” гости беа ученици и наставници од Полска,Романија,Хрватска и Лозово,Македонија.

Continue reading…
0

ИЗЛОЖБА НА УМЕТНИЧКИ СЛИКИ СО ЛИКОТ НА ТОШЕ

На 25 декември 2021 година, со почеток во 18:30 часот во фоајето на НУЦК “Кочо Рацин“ Кичево, бeше отворена изложба со фотографии од македонската музичка ѕвезда Тоше Проески кои го претставуваа неговото рано детство, училишните денови, неговите почетоци во музиката се до врвот на кариерата и неговиот последен концерт.

Continue reading…
0

Изложба на 7-та младинска керамичка работилница – Кичево 2021

Во Четврток (18.11.2021 год.) во фоајето од Центарот за култура „Кочо Рацин“- Кичево со почеток од 18 часот, се одржа седмата по ред изложба на Младинската керамичка работилница за изработка и дизајнирање на керамички производи создадена од учениците при ДУЛУД “Лазар Личеноски“ – Скопје со М-р Филип Фидановски (ментор), ОСУ „Мирко Милески“ со Проф. Мирослав Крстески (ментор), ОСУ „Дрита“ – Кичево со Проф. Селиме Османи (ментор) и Слободан Столески (грнчар).

Continue reading…
0

Манифестација „Фестивалски денови и ноќи“

Во рамките на манифестацијата „ФЕСТИВАЛСКИ ДЕНОВИ И НOЌИ“ четвртото издание во организација на здруженијата „КУЛТ“ и „ОПУС АРТ“ во соработка со здруженијата „ФОРТЕСА“, „АЛБАНСКА ЖЕНА“, „КОНСОНАНЦА“ и ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА „КОЧО РАЦИН“- КИЧЕВО.

Continue reading…
0

Изложба „Човек број” – Стефан Анчески

Во четврток (16.09.2021) во фоајето при Центарот за култура „Кочо Рацин“ – Кичево се одржа изложбата „Човек број” на Стефан Анчески со почеток од 14:00 часот.

На изложбата беа изложени 7 дела.

Изложбат се одржа според протоколот на Министерството за култура издаден од здравствената комисија за заштита од Ковид 19.

Continue reading…
0

Изложба „Ебру“ – Нулифер Сали

Во петок (18.06.2021) во фоајето на Центарот за култура „Кочо Рацин“ – Кичево се одржa изложбата „Ебру“ на Нулифер Сали со почеток во 18:30 часот.
Изложбата се одржa според протоколот на Министерството за култура издаден од здравствената комисија за заштита од Ковид 19. Носењето маска и одржувањето на физичка оддалеченост беше задолжително.

Continue reading…
0