Category: Arti figurativ

Te kjo kategori do të gjeni ekspozita, promovime dhe njoftime të tjera në lidhje me artin figurativ.

Ekspozitë “Punëtoria rinore e qeramikës”

Në Qendrën tonë të kulturës u realizua ekspozita e shtatë e Punëtorisë Rinore të Qeramikës për punimin dhe dizajnimin e produkteve nga qeramika e krijuarar nga studentët e SHA” Llazar Liçenoski” – Shkup me Mr. Filip Fidanovski (mentor), SHMK “Mirko Mileski” me Prof. Miroslav Krsteski (mentor), SHMK “Drita” – Kërçovë me Prof. Selime Osmani (mentore) dhe Slobodan Stoleski (poçar). E ftuara special në këtë mbrëmje ishte minsitrja e kulturës Irena Stefoska.

Continue reading…
0

Ekspozitë e artizanateve të bukura turke “Ebru” nga Nulifer Sali

Në foajen e Qendrës së kulturës Koço Racin – Kërçovë u mbajtë ekspozita Ebru më 18 qershor 2021 në Kërçovë. Ekspozita u mbajtë sipas protokollit të Ministrisë së Kulturës të lëshuar nga komisioni shëndetësor për mbrojtjen nga Kovid 19. Kishim nderin që prezantuese ta kemi znj. Nulifer Sali – artiste shumëvjeçare, e cila e mbajti prezantimin teorik dhe praktik rreth artit Ebru.

Continue reading…
0