Category: Литературна дејност

Тука ќе најдете нови книги и известувања од нашата библиотека.

Манифестација “Навезени 100 години“ во чест на Блаже Конески

Во Четврток (18.11.2021г.) во големата сала при Центарот за култура „Кочо Рацин“- Кичево со почеток од 18: 30 часот ќе се одржа манифестацијата „Навезени 100 години“ во чест на Блаже Конески.

Continue reading…
0

Четврти роденден на ЛК ,,КитКа” -Кичево

По повод четвртиот роденден на литературнот клуб „КиТка“ кој е дел од центарот за култура скромно беше организирано неговото одбележување поради ситуацијата со пандемијата на КОВИД 19. На самиот настан учество зедоа членовите на литературниот клуб каде во текот на настанот беа претставени и новите
членови.

Continue reading…
0

Поетската вечер „Ако можеш 4“

Како и секоја година, така и оваа на 23.10.2021 година (Сабота) во 20:00 часот во големата сала при НУЦК „Кочо Рацин“ Кичевското уметничко друштво АрТакт-ас – Кичево, ја реализираше поетската вечер „Ако можеш 4“ на која беа интерпретирани 19 песни на авторката Нурие Емрулаи.

Continue reading…
0

Промоција на два романи „Прекрасен странец“ и „Исповед“ од Оливера Ширгоска

Промоција на два романи од наш роднокраен писател кој се реализираше во големата сала во центарот за култура, каде на самата промоција учество зедоа двајца модератори,рецензентот на двата романи како и самата писателка.Наш претставник од центарот за култура Маја Сиљаноска која како модератор ја отвори оваа промоција и со тоа ги најави останатите рецензентот и модераторот каде покрај самата писателка кои во текот на промоцијата од нивна страна романите беа промовирани пред присутните.

Continue reading…
0

Промоција на книга „ Арванитите, основачите на модерна Грција„ од Арбен Лала

На 06.03.2021 во малата сала при Центарот за култура,, Кочо Рацин ” се одржа промоција на книгата „ Арванитите, основачите на модерна Грција„ од Арбен Лала со почеток од 16 часот.

Continue reading…
0

Литературни средби “Поетски ѕвезди 2021”

По повод меѓународниот ден на жената 8-ми март, литературниот клуб “КитКа ” од Кичево, во соработка со НУЦК “Кочо Рацин” од Кичево, по петти пат ги организираше традиционалните, литературни средби “Поетски ѕвезди 2021”.
Настанот се одржа во малата сала од Центарот за култура со почеток од 17 часот.

Continue reading…
0