Category: Кино

Стари и нови филмови, од најгласаните до класиците.
Во оваа категорија ќе најдете информации за филмовите во нашиот центар.

Кинопроекција на филмот „Улиште“

Во Центарот за култура премиерно беше прикажан филмот „Улиште“, косовскиот филм кој се натпреварува за номинацијата за ОСКАР, добитник на три значајни награди на најголемиот фестивал на независен филм „Санденс“ во САД.

Continue reading…
0

Кинопроекција на филмот „Студен Ноември“

Во Центарот за култура беше прикажан премиерно филмот „Студен Ноември“, филм кој е добитник на повеќе меѓународни награди, меѓу кои и наградата што ја доделува Филмскиот фестивал на Југоисточна Европа за потврдување на високите уметнички вредности на филмот. Премиерата на филмот покажа многу голем интерес кај кичевската публика.

Continue reading…
0

Манифестација „Фестивалски денови и ноќи“

Во рамките на манифестацијата „ФЕСТИВАЛСКИ ДЕНОВИ И НOЌИ“ четвртото издание во организација на здруженијата „КУЛТ“ и „ОПУС АРТ“ во соработка со здруженијата „ФОРТЕСА“, „АЛБАНСКА ЖЕНА“, „КОНСОНАНЦА“ и ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА „КОЧО РАЦИН“- КИЧЕВО.

Continue reading…
0

Цртан филм „Неверојатната приказна за џиновската круша“

Цртан филм „Неверојатната приказна за џиновската круша“
Како дел од Меѓународниот филмски фестивал во Тетово, во продукција на ОДА, во Центарот за култура беше прикажан албанскиот цртан филм „Неверојатната приказна за џиновската круша“.

Continue reading…
0