Category: Драмска Дејност

Категорија за драми,комедии,трагедии,опера,и други.

Tеатарска претстава „ЧЕКАЈЌИ ГО МИНИСТЕРОТ“

На 11 Април 2022ч. во големата сала при  Центарот за култура „Кочо Рацин “ – Кичево со почеток од 20 часот се одржа театарската претстава „ЧЕКАЈЌИ ГО МИНИСТЕРОТ“ – хит комедија со актерската ѕвезда Лидија Вукичевиќ, актерот и стенд-ап комичар Семир Гигиќ од Србија и актерот Сашо Ристовски.

Continue reading…
0

Детска театарска претстава “Три”

Во Вторник (28.12.2021г.) во големата сала при Центарот за култура се одржа детската претстава ” Три” со почеток од 13 часот.

Во преставата играа 4 актери: Sвонко Бонбонко кој е најзабавен за детската публика. И трите самовили: Розе, Лила и Синка. Главната тема беше еко – катастрофата која се случува во светот и поради тие причини сите другари (ликовите од претставата) сложно тргаат низ светот за да го исчистат отпадот по улиците и низ планините.

Continue reading…
0

Англиска вечер

На 17 декември во 19:00 часот во Центарот за култура учениците на ОСУ „Дрита" -Кичево по повод крајот на годината подготвија уметничка вечер со тема англиска литература. Во текот на претставата беше проследите дел од „Ема" од Џејн Остин, „Ромео и Јулија" од Шекспир, монолог на „Макбет", сонети, песни од Томас Елиот, Роберт Фрост, песни и краток извадок од мјузиклот. „Хамилтон".
Целата претстава беше изведена на англиски јазик.

Continue reading…
0

Премиера на театарската претстава ” Ако останеш дома”

На 14-ти Декември во големата сала при Центарот за култура „Кочо Рацин“ – Кичево со почеток од 18 часот се одржа премиерата на театарската претстава „Ако останеш дома“ во режија на Михајло Петревски.

Continue reading…
0

Детска театарска претстава „Рапанзел“

Моќта на љубовта и победата на доброто над злото се клучни мотиви во детската претстава „Рапанзел“, која Турскиот театар ја изведе на 5-ти Декември со почеток од 15 часот, на сцената во НУЦК “Кочо Рацин” Кичево.

Continue reading…
0

Театарска претстава “13” 

На датум 16.09.2021 во 20:00 часот во Центарот за култура „Кочо Рацин“- Кичево се одржа театарска претстава “13” врз основа на „За штетата од пушењето и трагичарите на Пахири” од авторот Антон Чеков , претстава која беше во организација на режисерката Афрдита Нухији подржано од Министерството за култура а во соработка со Центарот за култура „Кочо Рацин“- Кичево.

Continue reading…
0

Театарска претстава “Обвинет”

Во Центарот за култура Кичево се одржа театарската претстава „Обвинет“, претстава што ја донесе Уметничкото друштво „Арнел продакшен“ претставена од Сенад Абдули, кој исто така беше и режисер на претставата.

Continue reading…
0