Kultura-K

Театарска претстава “13” 

На датум 16.09.2021 во 20:00 часот во Центарот за култура „Кочо Рацин“- Кичево се одржа театарска претстава “13” врз основа на „За штетата од пушењето и трагичарите на Пахири” од авторот Антон Чеков , претстава која беше во организација на режисерката Афрдита Нухији подржано од Министерството за култура а во соработка со Центарот за култура „Кочо Рацин“- Кичево.

Continue reading…
0

Изложба „Човек број” – Стефан Анчески

Во четврток (16.09.2021) во фоајето при Центарот за култура „Кочо Рацин“ – Кичево се одржа изложбата „Човек број” на Стефан Анчески со почеток од 14:00 часот.

На изложбата беа изложени 7 дела.

Изложбат се одржа според протоколот на Министерството за култура издаден од здравствената комисија за заштита од Ковид 19.

Continue reading…
0

Меѓународениот фолклорен фестивал на народни песни и ора „Д-р Владимир Полежиноски“

На 09-10.07.2021 година и покрај неизвесната временска прогноза, на платото пред Националната Установа центар за Култура “Кочо Рацин” Кичево се одржа традиционалниот Меѓународен Фолклорен Фестивал на народни песни и ора “Д-рВладимир Полежиноски” Кичево.

Continue reading…
0

Театарска претстава “Обвинет”

Во Центарот за култура Кичево се одржа театарската претстава „Обвинет“, претстава што ја донесе Уметничкото друштво „Арнел продакшен“ претставена од Сенад Абдули, кој исто така беше и режисер на претставата.

Continue reading…
0

Изложба „Ебру“ – Нулифер Сали

Во петок (18.06.2021) во фоајето на Центарот за култура „Кочо Рацин“ – Кичево се одржa изложбата „Ебру“ на Нулифер Сали со почеток во 18:30 часот.
Изложбата се одржa според протоколот на Министерството за култура издаден од здравствената комисија за заштита од Ковид 19. Носењето маска и одржувањето на физичка оддалеченост беше задолжително.

Continue reading…
0

Концерт „Обоa и гитара“

На 17 Јуни 2021 се одржa концертот “Обоа и гитара” од Јетмир Мехмети на гитара и Вулнет Незири на обоа. Концертот беше организиран од НУ Центарот за култура„Кочо Рацин“ Кичево со поддршка на Министерството за култура кој беше одржан во големата сала.Kонцертот имаше доста богата програма со многу познати композиции.

Continue reading…
0