Ekspozitë “Punëtoria rinore e qeramikës”

Në Qendrën tonë të kulturës u realizua ekspozita e shtatë e Punëtorisë Rinore të Qeramikës për punimin dhe dizajnimin e produkteve nga qeramika e krijuarar nga studentët e SHA” Llazar Liçenoski” – Shkup me Mr. Filip Fidanovski (mentor), SHMK “Mirko Mileski” me Prof. Miroslav Krsteski (mentor), SHMK “Drita” – Kërçovë me Prof. Selime Osmani (mentore) dhe Slobodan Stoleski (poçar). E ftuara special në këtë mbrëmje ishte minsitrja e kulturës Irena Stefoska.

Pjesëmarrës në punëtorinë rinore të qeramikës ishin :

Leonid Gogov

David Angeloviq

Eliza Asani

Bleontina Veseli

Sanije Veseli

Rilinda Dalipi

Beglie Abdiu

Marija Bogeska

Zorica Sajkoska

Mihaela Stefanoska

Matea Miladinoska

Anastasija Damjanoska

Përmes shprehjes moderne dhe krijimit të lirë të objekteve të qeramikës, teknologjisë tradicionale të qeramikës i jepet një formë krejtësisht e ndryshme. Objektet, përveç funksionalitetit si bazë e veprimtarisë qeramike, përmes krijimeve të nxënësve, marrin një formë unike. Kjo krijon një sintezë të funksionalitetit dhe dekorit, duke i sjellë objektet në veprat origjinale me vlerë artistike. Deri më tani, janë krijuar mbi 900 vepra.

Foto album:

https://www.facebook.com/989652581213912/posts/1880286095483885/

Live streaming :

https://www.facebook.com/989652581213912/videos/930813427830266/

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.