Ekspozitë “Fragmente” nga Shqipe Mehmeti

Në Qendrën tonë të kulturës u realizua ekspozita “Fragmente” nga autorja Shqipe Mehmeti.

Perceptimi i fragmentuar duket të jetë e vetmja e vërtetë absolute që mund të konfirmohet nga mendja njerëzore.
E gjithë kultura, përkatësisht tradita vizuale është e fragmentuar. Çdo herë përgjithmonë ekzistonte, duke qëndruar kundër totalitetit të ekzistencës së vetë, përgjithmonë të banuar me pafundësinë, nga produktet jo të plota të shpirtit, gjithmonë duke u përpjekur për të rindërtuar idenë e tërësisë nëpërmjet papunësisë.
I njëjti fragmentimi që paraqitet te artistja M-r Shqipe Mehmeti do të jetë një problem kyç në një ekspozitë personale të titulluar “Fragmente”.
Ekspozita përmban 15 piktura, të bëra me akrilik në kanavacë.
Motivet e peizazhit-urbane të saj do të shfaqen globalisht përmes prezencës së vazhdueshme të jo kompleksitetit.
Pa i kushtuar vëmendje teknikave të përdorura për të krijuar imazhe, ky diskurs i butë dhe i ngrohtë lirik që buron nga paqja dhe bukuria emocionale e mjedisit është në të vërtetë një imazh pasqyrë e pulsimit që jepet nga natyra delikate e autorit.

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *