Promovimi i librit “Migrimet në rajonin Kërçovë-Brod” vitet 1912-58″ nga autori D-r Limko Bejzaroski.

” Migrimet në Rajonin e Kërçovës dhe Brodit 1912-58”
Një temë që na bashkoi të gjithë në një vend siç janë: Maqedonasit, Shqiptarët, Turqit, Boshnjakët, Romët, Egjiptianët, Torbeshët dhe të gjithë të tjerët. Një temë që 100 vjet është shtyrë që sot ne mund të diskutojmë këtu lirshëm dhe të dëgjojmë ngjarjet që lidhen me Migrimin nga rajoni jonë i bukur. Kërçova- rajoni i Brodit ndodhet në pjesën qendrore të Maqedonisë jug-perëndimore, e njohur për vendndodhjen e saj gjeografikisht të rëndësishme dhe rolin e saj me vlera historike që ka luajtur në këtë rajon në të gjitha kohërat e saj. Vendosja gjeostrategjike e rajonit Kërçovë-Brod është e paçmueshme dhe e bën atë aq tërheqëse për të gjitha palët që kanë diçka të bëjnë me këtë rajon, në të gjitha kohërat e ngjarjeve ushtarake dhe trazirat e ligjeve të reformës pas luftës dhe lëvizjet migratore të popullatave që kanë ndodhur. Gjatë gjithë periudhës nga largimi i sundimit Osman nga viti 1912 deri në vitin 1958 kur ky rajon u bë aktual dhe interesant për shumë parti, duke dashur të njihej në një mënyrë ose në një mënyrë tjetër me shkaqet dhe pasojat, nga lëvizjet e tilla dhunuese dhe vullnetare.

Fotografia e INQK "Koço Racin" - Kërçovë
Fotografia e INQK "Koço Racin" - Kërçovë

Foto album:

https://www.facebook.com/989652581213912/posts/1211183835727451/

Video live:

https://fb.watch/arYLApjoYo/

https://fb.watch/arYL541GGT/

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.