Koncert i grupës “Kalevala”

Në INQK u mbajtë koncert me rastin e Ditës së Pavarësis -8 Shtator nga Grupi KALEVALLA në përbërje:
Jasna Nikolovska Ovçarovska – vokal
Vladimir Ovçarovski – kitarë
Zoran Pavlovski – kontrabas
Goran Spasenovski – perkusione

Historia e grupës Kalevala fillon në vitin 2008. Gjatë shoqërimit muzikor grupi Kalevala gradualisht po ndërton repertorin që sot është i përbërë me përpunime këngësh nga pjesë të ndryshme të botës. Kalevala, me shfaqjet e saj në festivale dhe ngjarje kulturore në vend dhe më gjerë, e ka formuar stilin e saj të paraqitur në dy disqe kompakte. Nevoja për shprehje autoriale ka prodhuar dhjetë këngë të regjistruara autoriale që ndjekin të njëjtin frymëzim. Ky material autorial sjell me vete admirimin e natyrës dhe jetës dhe respektin për bukurinë tek njerëzit nga çdo pjesë e planetit

Posted by INQK "Koço Racin" – Kërçovë on Saturday, September 7, 2019

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.