Kultura-K

12-ти меѓународен фолклорен фестивал на на народни песни и ора

Центарот за култура „Кочо Рацин“ го реализираше 12-тиот по ред меѓународен фолклорен фестивал на песни и ора “Д-р Владимир Полежиноски”, кој се одржуваше три фестивалски вечери на платото од Центарот за култура.

Continue reading…
0

Посета од персоналот на библиотеката во Тетово

Денес имавме многу пријатна посета од персоналот на библиотеката во Тетово, кој го носи името на писателот Кочо Рацин исто како и нашата библиотека, посета што се совпаѓа со денот кога се слави патронатот на двете институции. Би сакале да и се заблагодариме на директорката Нјомза Имери Исмаили за оваа посета, како и за безрезервната помош што ни ја давале за ставање во употреба на електронската платформа Кобис, со што нашата библиотека стана дел од големото семејство на библиотеки што им овозможува на читателите пристап до книжниот фонд не само за нашата библиотека, но исто така и за сите библиотеки во земјата но и во регионот.

0