7 Март-Денот на настaвникот

Центар за Култура-Кичево одбележа 2 активности за 7 Март Денот на наставникот.

Општина Кичево го одбележува 7-ми март – Денот на учителите со уметничка програма со документарен филм посветен на животот и активноста на факелот за образование Махмуд Думани, кој во минатото остави белег на подемот на албанското образование во нашите области, како што се и е познат по неговата благородна улога во образованието на генерациите на времето.

Средношколците “Дрита” – Кичево во соработка со Центарот за култура организираа уметничка програма со повеќе хорски песни, поеми на најпознатите албански автори, монолог за човековото достоинство, фрагмент од драмата “Литературен учител” и лични креации на студенти во проза и поезија.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.