Театарска претстава ‘‘Бац се исполни аманетот‘‘

Драмата “Бац се исполни аманетот ” од драмската сцена е искажана поетската приказна што го прикажува Косово за време на војната.

Во оваа претстава настапија актерите Бруно Шлаку, Мимоза Марјанаку, Дана Џај, Ѓовалин Колај, Меги Колај и Мрвикс Сахтоја. Оваа претстава испреплетена емоционална поетика за последователните настани што ги потресоа цивилизираните земји кога беа објавени. Оваа изложба дава впечаток за помирување со ропството. Со освојувањето и доаѓањето на настаните, косовската тврдина започнува да се гради како наследство на Кулата Јашараја .

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.