Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amëtare

Me rastin e ditës ndërkombëtare të gjuhës amtare në sallën e vogël në Qendrën e Kulturës “Koço Racin” – Kërçovë u mbajtë punëtori me nxënësit e shkollave fillore me fillim nga ora 18:00.


Aktiviteti u zhvillua në tre gjuhë edhe atë ne gjuhën shqipe,maqedone dhe turke, ku nxënësit së bashku me arsimtare fol rreth historive të gjuhëve.
Gjuha amtare është një mjet i fuqishëm për ruajtjen dhe zhvillimin e identitetit kombëtar të një kombi.
Promovimi dhe përhapja e gjuhës amtare është e nevojshme për mbrojtjen e traditave kulturore në botë që forcojnë mirëkuptimin, tolerancën dhe dialogun ndërmjet kombeve. 

Foto album:

https://www.facebook.com/989652581213912/posts/1949339101911917/

Video live :

https://fb.watch/blPDLucBNA/

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.