Ekspozitë “Nëna e Madhe” nga Ljube Aleksovski

Të Premten (05.03.2021) në foajen e Qendrës së kulturës”Koço Racin” – Kërçovë u mbajt ekspozita “Nëna e Madhe” nga Ljube Aleksovski.
Ekspozita u mbajt sipas protokollit të Ministrisë së Kulturës të lëshuar nga komisioni shëndetësor për mbrojtjen nga Kovid 19.

Ljube Aleksovski është pedagogu i parë i diplomuar i artit në Strugë. Ai u diplomua në Akademinë Pedagogjike (Departamenti i Arteve ) në Shkup dhe më vonë në Fakultetin e Arteve në Shkup. Pas diplomimit të tij ai realizoi disa projekte të pavarura dhe ai realizoi një punë veçanërisht të shquar në fushën e pikturës në mur.
Në periudhën nga 1985 deri në 2009 pikturimi i 7000m muraleve Al seco teknikë e disa ndërtesave në vend: Shkup, Kumanovë, Dorjan, Ohër dhe Strugë.
Puna e tij mbi pikturat murale në Ohër dhe Strugë është veçanërisht e rëndësishme, ku ai kryen disa cikle, të frymëzuar tematikisht nga tradita rajonale, si dhe reflektime të caktuara mbi ngjarjet bashkëkohore.

Photo album:

https://www.facebook.com/989652581213912/posts/1692458427599987/

Video:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=475422823597041&ref=watch_permalink

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.