Kinoprojeksion i filmit ” Shelgu”

Paralelisht me premierën në Shkup dhe në qytete të tjera të Maqedonisë, më 01/11/2019 (e Premte) filmi “Shelgu” i regjisorit tonë më të famshëm Milço Mançevski paraqiti premierën e tij edhe para publikut kërçovarë në sallën e madhe të Qendrës Kulturore “Koço Racin” .

Filmi i gjashtë me radhë “Shelgu” i Milço Mançevskit doli premierë në 1 nëntor, pas premierës së tij botërore më 19 tetor në Festivalin e Filmit në Romë.
“Shelgu” është një bashkëprodhim maqedonas-hungarez-belg ku merr pjesë edhe Shqipëria. Vitin e kaluar është filmuar dy muaj vitin e (tetor dhe nëntor) në Mariovo, Prespë, Treskavec dhe Shkup. Filmi ka të bëjë me besnikërinë, dashurinë, besimin dhe mëmësinë, duke bashkuar histori të tre nënave të reja – njëra ndodh në shekullin e 17-të dhe dy të tjerat janë bashkëkohore. Tregimet plotësojnë njëra-tjetrën dhe në të njëjtën kohë kontraktojnë njëra-tjetrën.

Secili film krijon universin e vet, botën e vet. Unë mendoj se shikuesi e do filmin nëse i takon asaj bote dhe nëse e merr diku. Ajo botë mund të jetë po aq realiste dhe moderne sa është në një film, dhe ajo mund të jetë mesjetare ose diku tjetër. Është interesante të zbulosh se sa të ndryshëm ishin njerëzit e kohës dhe sa e dimë se historia është në të vërtetë një trillim i romanizuar. Është një nga përfitimet e mëdha për të realizuar një film të tillë, tha Mançevski, i cili ndër të tjera tha se “Shelgu” është studiuar dhe është këshilluar nga studiues mesjetarë – thotë regjisori.

Regjisori Milço Mançevski dhe një pjesë e ekuipazhit të filmit janë të kënaqur me reagimet e publikut dhe kritikëve në Romë, ku u shfaq në përzgjedhjen zyrtare, së bashku me arritjet e reja të yjeve të Holliudit.

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.