Koncert nga grupi JERICHO

Më datë 15.07.2021 me fillim në ora 21:00 në Qendrën e kulturës “Koço Racin” Kërçovë u mbajtë koncert nga grupi JERICHO projekt nga programa vjetore financuar nga Ministria e kulturës e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Jericho është një rock grup i formuar nga disa të rinj shqiptarë nga Kosova, në maj të vitit 1997 në Prishtinë. Ky grup njihet per muzikën dhe tekstet e tyre mjaft të veçanta.Muzika e Jerichos është përzierje e muzikës rock, alternative, elektronike dhe muzikës tradicionale shqiptare e cila është karakteristikë e regjionit te Kosovës dhe Shqipërisë veriore.Përveç instrumenteve standarde të rokut, ata përdorin edhe instrumente orientale të cilat bëjnëpjesë në muzikën tradicionale shqiptare, siç është tupani, kavalli dhe zurna.Tekstet e këngëve në përgjithësi janë të shkruara në dialektin gegë, i cili flitet në Kosovë, Maqedoni dhe Shqipërinë veriore, ku, shpesh përdoret edhe në poemat epike shqiptare. Të gjitha këngët e Jerichos, trajtojnë tema sociale, me theks të veçantë për problemet që populli shqiptar i ka pasur dhe vazhdon t’i ketë me qeverisjen e vendit.

Foto album:

https://www.facebook.com/989652581213912/posts/1790738244438671/

Video live:

https://fb.watch/a4aAM7IJa0/

https://fb.watch/a4aAdWm-B3/

https://fb.watch/a4azF4Z8OL/

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.