Светски ден на поезијата

По повод светскиот ден на поезијата во Центарот за култура „Кочо Рацин“ – Кичево се организираше манифестација со три локални училишта ОУ „Д-р Владимир Полежиноски“,ОУ „Санде Штерјоски“ и ООУ „Јонус Емре“,учество зедоа ученици од петто до деветто одделение каде целата манифестација т.е светскиот ден на поезијата беше одбележан преку три јазици (македонски,албански и турски).

Се читаа поезија и проза за денот на полетта,денот на екологијата како и од познати писатели-поети каде и во текот на манифестацијата имаше музички точки од страна на учениците.Пред самиот крај за благодарност на сите ученици и нивните наставници-ментори им се доделуваа благодарници од Центарот за култура „Кочо Рацин“ за нивната соработка и за реализирањето на овој светски ден на поезијата.

https://www.facebook.com/events/4885239928197903/?ref=newsfeed

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=303390253916124&set=a.1005245787063897

https://www.facebook.com/303390253916124/videos/1024933035042986

https://www.facebook.com/303390253916124/videos/1972581429605746

https://www.facebook.com/303390253916124/videos/315815727208502

https://www.facebook.com/303390253916124/videos/389100205996340

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.