Концерт за деца „Музичка екологија“ интерпретирано на македонски и албански јазик

На 26.03.2022 сабота во 13ч. во Центарот за култура „Кочо Рацин” Кичево се одржа едукативен Концерт за деца „Музичка екологија” кој што беше изведен на македонско-албански јазик и го реализираше професионална група за музичко-сценски уметности „Трианг Пулс” Скопје каде специјални гости беа деца од предшколска возраст од ЈОУДГ „Олга Мицеска” Кичево.

Концертот имаше добра посетеност, согласно протоколите против Ковид 19, а беше одобрен проект од Министерството за култура.

https://fb.me/e/3bIawpCRD

https://www.facebook.com/media/set?vanity=303390253916124&set=a.1009205236667952

https://www.facebook.com/303390253916124/videos/2783397171965507

https://www.facebook.com/303390253916124/videos/1683528148654158

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.