Концерт “40 години браќата Дервиши”

Во Центарот на култура се одржи концерт на најпознатите албански уметници од Кичево кои славеа јубилеј 40 години творештво. Учесници на овој јубилеен настан беа албански уметници од сите краишта како: Илир Шаќири, Шкурте Фејза, Шкодран Толај, Бесиана Мехмети, Агим Пошка, Бајрамали Идризи, Селајдин Мифтари (Салуши) и Авни Ќахили.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.