Концерт на групата Калевала

По повод 8-ми септември Денот на независноста Центарот за култура „Кочо Рацин“ организира концерт на групата Калевала.

Оваа група првите почетоци ги бележи во 2008 година за низ годините да се профилира како група која својот репертоар го гради врз преработкина песни од сите делови на светот.

Како плод од настапите на повеќето фестивали и други културни манифестации во земјава и надвор групата создаде и сопствена продукција.Својот автентичен израз Калевала го збогати и со десет авторски песни.

Групата ја сочинуваат

Јасна Николовска –Овчароска –Вокал

Владимир Овчароски-Гитара

Зоран Павловски-Контрабас

Горан Спасевски-Удиралки

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *