Концерт на здружение на печалбари Кичево-Швајцарија

Кичевското културно здружение во Швајцарија е организација создадена со слободна волја на кичевските сонародници кои живеат во Швајцарската конфедерација, е невладина и непартиска социјална, хуманитарна и културна организација базирана на демократски уставни принципи, швајцарски закони и Меѓународните норми на правото.

На 26.07.2019 година во Центарот за култура „Кочо Рацин“ – Кичево ова здружение организираше концерт со народни ора и песни со поддршка од Центарот за култура – Кичево.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.