Концерт “Бајка во една зимска вечер”

Младинскиот камерен оркестар реализира концерт на класична музика

Културната активност се одржа во Центарот на културата во Кичево од Театарскиот оркестар на младински театар предводен од диригентот Агона Чупи со солист Исмет Весели, оркестрата беше составена од:

 1. Андреј Ѓорѓески
 2. Марија Јанчелеска
 3. Арбер Тахири
 4. Драгана Марковиќ
 5. Дарко Гроздановски
 6. Памела Велкова
 7. Сихана Речи
 8. Дијана Мирчевска
 9. Бојан Ефтимов
 10. Стефан Котевски
 11. Анеса Зајази
 12. Иван Мицевски
 13. Верица Ајтовска
 14. Кристина Стојановска
 15. Енис Алџи
 16. Зоран Павловски

На овој концерт се толкуваа овие музички поенти:

 1. Силентна ноќ
 2. Симфонија во Г-дин Антонио Вивалди
 3. Серенада-Габриел Пјер
 4. За славата на обожавање-Јован Крстител Боончини (Солист: Исмет Вејсели)
 5. Римјани во Ц мажор-Жан Сибелиус
 6. Данцето на цвеќето-П.И.Тайковски
 7. Кога сопругот доаѓа од Стен-Кристо Коно
 8. Капричо-Драган Шуплевски
 9. Смеј мојата тмурка во планините – Арр.Вулнет Незири

Концертот се реализира од Центарот за култура- Кичево со генерален спонзор Општина Кичево и други спонзори: свадбен салон Шчипонја, Ресторан Гара, Ресторан Арабела, Ресторан Линди, Пицерија Рома, Винтаге кафе, Поликлиника Ера Медика, АС-Сењак, Унимак 95, Ve-Ve.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.