Festivali “Uskana Fest”- Shfaqja teatrale”Hamshorët e Vardarit”

Në kuadër të Festivalit teatral “Uskana Fest” më datë 07.12.2021 në INQK “Koço Racin” Kërçovë u luajt shfaqja “Hamshorët e Vardarit” nga Teatri i komedisë.

“Hamshorët e Vardarit” është një shfaqje e shkruar në bazë  skenarit të Simon Beaufoy (filmi Full Monty) dhe shfaqjes “Ladies Choose” të Anthony McCartney dhe Stephen Sinclair, por këtë herë bëhet fjalë për një shfaqje të krijuar nga  Teatri i Komedisë për shkak se është një tregim shkupjan për personazhet e Shkupit, në të cilin mund të dallohen të gjithë, si dhe fjalimi urban i Shkupit shquhet si një ansambël i pavarur dramatik që mund ta kenë zili Bifou, McCartney dhe Sinclair. Përralla është e modernizuar dhe krijuar nga Shkupi. Bëhet fjalë për njër grup shokësh të një lagje të cilët janë tifozë, ku dashuria më e madhe e tyre është KF Vardari.

Mënyra e tyre e jetesës në Shkup i ndan ato nga bota e kooperativës dhe pas garës së suksesit, por për shkak të mungesës së fuqisë financiare, e potencuar nga problemet e përditëshme ( njëri ka probleme me gruan, tjetri nuk mund të gjejë të dashur, për të fituar të holla të shërbejë si kamarier…)

Foto link:https://www.facebook.com/989652581213912/posts/1893629434149551/

Video link :https://fb.watch/9P2YYxpmNx/

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.