Koncerti vjetor i SHKA “Racin” me përmbajtje vokalo-instrumental

Përpara hyrjes së IN Qendrës për kulturë “Koço Racin” Kërçovë u mbajt koncerti i SHKA “Racin”, i cili në vend të jetë koncerti i Pashkëve këtë vit u mbajt më vonë më datë 25. 05.2021 përshkak të masave të vendosura nga qeveria u mbajt si koncert vjetor, në kushte të jashtëzakonshme vetëm me përbërje instrumentale vokale, me prortokol të veçantë dhe me respektimin e të gjithë masave mbrojtëse për virusin.

Koncerti kishte afërsisht 60 minuta programe, në të cilën u shfaqën më  shumë valle orkestrale si: “Opa iha”, “Kasapsko oro”, “Çupurilka oro”, të cilat u paraqitën nga anëtarët e rinjë .

Vallëzim i kryer me gajde të instrumenteve popullore; shfaqje vokale të dy solistëve: “Një vajzë shkon për ujë; “Verë dafine”; “Për shumë vite maqedonas”;” Më lër të pi verë”; “Leno Mori;” Ecja ime është zbathu”r. Gjithashtu, në fillim të koncertit, u prezantua historia dhe biografia e pasur e shoqatës kulturore dhe artistike “Racin” Kërçovë, të cilën ne ende po përpiqemi ta pasurojmë.

Ky koncert, si një koncert i mbajtur pas një pauze të gjatë për shkak të pandemisë së koronavirusit, u ndoq me shumë vëmendje dhe gëzim nga publiku përreth.

Koncerti vjetor i KUD “Racin” Kërçovë, si çdo vit u mbështet me fonde nga një projekt i Ministrisë së Kulturës të RMV.

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.