Tagged: театарска претстава

Театарска претстава „Лимонада во друштво со директорот“

Аматерски театар во Н.У.К.К. “Кочо Рацин” – Кичево на 09 и 10 мај, ја одигра премиерата на урбаната комедија “Лимонада во друштво на режисерот” на Весна Ќуслеска во режија на Михајло Петревски.

Continue reading…
0

Театарска претстава за деца “Поштарска бајка” од Детскиот Tеатар -Чаир

This image has an empty alt attribute; its file name is 49153007_1053736261472210_4726406467509288960_n.jpg

“Поштарска бајка” е прва премиера на Театарот за деца Чаир.
Бидејќи постојат приказни за кралеви и принцови, за крадци и волшебници, зошто нема приказни за постери за кратки дестинации кои носаат хартија, поштенски марки и играат карти во слободно време. Додека тие се гладни, тие јадат телеграфски ленти наместо тестенини и наместо масло, користат поштенски налепници.

Continue reading…
0