Category: Библиотека

Посета од персоналот на библиотеката во Тетово

Денес имавме многу пријатна посета од персоналот на библиотеката во Тетово, кој го носи името на писателот Кочо Рацин исто како и нашата библиотека, посета што се совпаѓа со денот кога се слави патронатот на двете институции. Би сакале да и се заблагодариме на директорката Нјомза Имери Исмаили за оваа посета, како и за безрезервната помош што ни ја давале за ставање во употреба на електронската платформа Кобис, со што нашата библиотека стана дел од големото семејство на библиотеки што им овозможува на читателите пристап до книжниот фонд не само за нашата библиотека, но исто така и за сите библиотеки во земјата но и во регионот.

0

Одбележување на “Светскиот ден на книгата”

Центарот за култура – Кичево го одбележа светскиот ден на книгата со учениците од ОУ
“Д-р Владимир Полежиноски” и професор по македонски и англиски јазик Анѓелина Цветаноска.

Continue reading…
0

Промоција на книга “Мојот Чекор” од Мира Илијоска

Наша сограѓанка,роднокраен писател,една од нашите творци ,член на литературниот клуб „КиТка“ од неговото формирање,
ќе ја промовира својата стихозбирка “Мојот чекор”која излезе од печат пред две недели.

Continue reading…
0