ТРАДИЦИОНАЛЕН ВЕЛИГДЕНСКИ КОНЦЕРТ

Како и изминатите години, така и оваа, на трет ден Велигден 26.04.2022 год. со почеток од 19 часот, се одржа Традиционален Велигденски концерт со КУД “Рацин” Кичево, кое работи во состав на НУЦК “Кочо Рацин”. На целовечерниот концерт со богата програма се претставија играорците кои се распределени во три групи (младински ансамбл, детски ансамбл и почетници), сите членови на оркестарот и вокалните солисти и сите заедно на многубројната кичевска публика им приредија вечер, исполнета со ора и песни која долго ќе се памети.

Програма:

– Гајдарско оро
– Поречки игри/младински ансамбл
– Ајдучко оро/младински ансамбл
– Вокално истументален блок
1. Денеска ми е сабота недела
2. Блажена гора зелена
3. Мајко ќе одам јабана
– Копачија/младински ансамбл
– Вокално иструментален блок
1. Нико, Нико меанџико
2. Саноќ ле Наде
3. Седнав да вечерам
-Тропнало оро, Сред село/детски ансамбл
– Фолклорна плетенка/детски ансамбл
– Инструментален блок
1. Касапско оро
2. Ампево оро

– Малешевка/младински ансамбл

https://fb.me/e/12LdRvfLA

https://fb.watch/cHl-NLoAcm/

https://fb.watch/cHm20r1HUk/

https://fb.watch/cHm4dkW8Ag/

https://fb.watch/cHm62GPwBG/

https://fb.watch/cHm7Gh5VFy/

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=303390253916124&set=a.1027947041460438

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=303390253916124&set=a.1027947041460438

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.