ИЗЛОЖБА НА УМЕТНИЧКИ СЛИКИ СО ЛИКОТ НА ТОШЕ

На 25 декември 2021 година, со почеток во 18:30 часот во фоајето на НУЦК “Кочо Рацин“ Кичево, бeше отворена изложба со фотографии од македонската музичка ѕвезда Тоше Проески кои го претставуваа неговото рано детство, училишните денови, неговите почетоци во музиката се до врвот на кариерата и неговиот последен концерт.

https://www.youtube.com/watch?v=zKp9RaQwkbM
Овие фотографии беа дел од музејот на НУ „СПОМЕН КУЌА НА ТОДОР ПРОЕСКИ“ кој е негов втор дом, и каде му се оддава почит на еден великан кој со својата скромност, харизма и хуманизам ги освои срцата на илјадници луѓе ширум светот.

https://fb.me/e/emhd4KdgD

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=303390253916124&set=a.952650138990129

https://fb.watch/aiFPZYvWlv/

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.