Англиска вечер

На 17 декември во 19:00 часот во Центарот за култура учениците на ОСУ „Дрита" -Кичево по повод крајот на годината подготвија уметничка вечер со тема англиска литература. Во текот на претставата беше проследите дел од „Ема" од Џејн Остин, „Ромео и Јулија" од Шекспир, монолог на „Макбет", сонети, песни од Томас Елиот, Роберт Фрост, песни и краток извадок од мјузиклот. „Хамилтон".
Целата претстава беше изведена на англиски јазик.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.