Концерт „Пееме и славиме“

“Пееме и славиме “- концерт и рецитации
По повод денот на албанската азбука во организација на НУЦК „Кочо Рацин“ Кичево
се одржа концертот насловен „Пееме и славиме“ кој е финансиран од годишната програмата
на Министерството за култура на СРМ, 22.11.2021 – понеделник, со почеток во 19:00 часот.

Учесници на овој концерт :
Салије Бајрами-Вокал
Валон Мехмети-Пијано
Шкелзен Пајазити-виолина
Јетмир Мехмеди-Гитара
Дејан Апостоловски – Прекусии.
Модератор: Албина Лика и Јетон Расими
Рецитират: Саније Весели, Еран Ибраими и Јонила Абдиу
Програма:
1. Дада ќе го продаде
2. На чели прап тана
3. Пролетта почна да доаѓа
4. Валцерот на среќата
5. Кога го следев виножитото

Концертот се одржа според протоколот на Министерството за култура издаден од здравствената комисија за заштита од Ковид 19. Носењето маска и држење физичка дистанца беше задолжително.

https://fb.watch/9BX6Uka88a/

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.