Концерт дуо на пиано– 4 раце

Музика, оваа величествена уметност, која го наоѓа патот на изразување преку звуците. Уметност која не знае јазик и нема време.На 28.05.2021 година, Центарот за култура „Кочо Рацин“ Кичево беше домаќин на величествен концерт „Концерт дуо на пијано – 4 раце“ што почна и заврши со аплаузи и големи емоции.

Под изведба на славниот косовски пијанист Агрон Шујаку и Ледијан Шала, овој концерт беше и во улога на инаугуративен концерт, и концертот што го промовира новото пијано.Концертот започна со настап на двајца пијанисти, кои со својата изведба ја воодушевија кичевската публика. Нивните прсти заедно ги притискаа копчињата на пијано, создавајќи убедувања како да се создадени само за пијано и ништо друго.Двајцата косовски пијанисти го изведоа овој дует концерт на пијано, изведувајќи богата програма од странски и албански композитори како Арбан Хасани, Крешник Аличкај, Куштрим Гаши, Валтон Беќири, Менди Менѓиќи, Равел.Поради пандемијата COVID-19, учеството на посетителите беше ограничено со почитување на заштитните мерки COVID_19 издадени од Министерството за култура издадени од Комисијата за здравствена заштита за COVID-19.

https://www.facebook.com/989652581213912/posts/1753369511508878/

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.