Изложба „Најубавите делови од градот“

На 22 октомври во 18:00 часот во фоајето на Центарот за култура „Кочо Рацин“ Кичево се одржа колективна изложба „Најубавите делови од градот“ од уметниците Лулзиме Османи, Мазламе Салиу, Бенита helелили, Валдета Ибиши, Арбер Садику.

На оваа изложба беа претставени најубавите делови од градот иако ги има многу. Секој од уметниците претстави по две дела. Магијата на изгубените предели на Кичево веќе има само една алтернатива што треба да ја „запомнат“ и да ја доживеат не само носталгичарите и екологистите, туку и пријателите од убава, инспиративна и уметничка природа, сликајќи ги најубавите делови од градот.

Изложбата се одржа во согласност со протоколот на Министерството за култура издаден од Комисијата за здравство за заштита од Ковид-19. Задржувањето на маската и далечината беше задолжителнo.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.