Театарска претстава “Г“

Во НУ Центарот за Култура „Кочо Рацин“- Кичево на 27 ноември, беше изведена театарската претстава "Г".


Претставата е сублимација на генералната сатирична анегдота како и поема на Ѓерѓ Фишта, која беше највлијателна личност во албанската литература во првата половина на 20 век.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.