Театарска претстава “Жени”

Улогите во театрската претстава “Жени” од режисерот Ќендрим Ријани ги играа актерите: Теута Адини Јегени, Дрита Каба Карага, Амернис Нокшиќи, Вјолца Бектеши Хамити, Аида Алидеми, Ксака Јонузи Челику, Линда Саити и Аида Елези. Претставата се осврнува на проблемите на љубовта, омразата, предавството и инцестот.  Жените од претставата и жените од секојдневниот живот, покрај овие проблеми, исто така се соочуваат со бројни проблеми што ќе го донесат вителот на женскиот албански свет, кој ќе биде предизвикан од единствените струи на женскиот живот, слобода. Претставата “Жените” е поврзано со половата еднаквост, женската самодоверба и нејзината самопроцена.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.