Koncert i plotë i Ansamblit “Tanec”

Më datë 01.04.2022. me fillim nga ora 20:00 Ansambli Nacional “Tanec” mbajti koncert gjithë mbrëmjen në IN Qendrën e Kulturës “Koço Racin” Kërçovë. Koncerti ishte pjesë e ciklit të koncerteve “Vallëzimi nëpër atdhe”, në të cilin u shfaq një program tërheqës vallëzimi dhe vokalo-instrumental nga rajone të ndryshme të vendit,mbi të cilin u krijua thesari folklorik maqedonas.

Pas koncerteve të suksesshme të marsit në qendrat kulturore në Dellçevë, Radovish, Shën Nikollë dhe Probishtip, ansambli u paraqit në Kërçovë me një program të zgjeruar në të cilin u interpretuan pesë shfaqje të tëra koreografike dhe disa melodi instrumentale dhe vokalo-instrumentale nga folklori i pasur maqedonas. : Lojërat Poretike (2002), Ajduchko vallëzim (2008), Kopachija(2001), Maleshevka (2010), Draçevka (1959), Kërcim gjerman / kërcim speci  (Përzierje orkestrale).

Interesimi për koncertin ishte i madh, por fatkeqësisht me masat kundër virusit Covid 19, kapaciteti i sallës u përgjysmua, e megjithatë kënaqësia e publikut nga koncerti u shpreh me duartrokitje të forta që zgjatën për disa minuta.

Foto link:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1978652295647264&id=989652581213912

Video link:

https://fb.watch/cjD8qcexl8/

https://fb.watch/cjDbwzl2h3/

https://fb.watch/cjDdLepxuO/

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.