Premiera e filmit “Gjyshi dhe nipi” nga Ilija Piperoski

Në Qendrën e Kulturës “Koço Racin” Kërçovë u shfaq premiera e filmit “Gjyshi dhe nipi” me skenarist Ilija Piperkoski.

Përshkrimi i filmit: Pas vdekjes së një fëmije të sëmurë që pret trajtim për jashtë vendit, skandali pason dhe mjeku i ri Nikola detyrohet të vizitojë gjyshin e tij, ku nuk ka qenë më shumë se 10 vjet, ku atje has me problemet nga e kaluara e tij.

Skenaristi Ilija Piperkoski arriti të tregojë një histori të bukur që do të lejojë të gjithë shikuesit të identifikojnë thellësisht – problemet me shëndetin, politikën, korrupsionin, por edhe histori të zakonshme njerëzore dhe marrëdhëniet djalë-vajzë, babë-bir dhe gjyshi. Gabimet nga rinia shpesh hapin vrima të mëdha më vonë në jetën e secilit prej nesh, kështu që vizitorët në shumë pjesë të filmit kanë identifikuar të vetat ose problemet e të dashurve dhe miqve të tyre.
Përveç Salaetin Bilal, në film marrin pjesë edhe Dejan Liliç, Daniela Ivanovska, Goran Stojanoski, Blagoj Veselinov dhe aktorë të tjerë, duke përfshirë 12-vjeçarin nga Ohri Naum Cvetkoski.

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.