Shënohet “Dita Botërore e Librit”

Qendra e Kulturës – Kërçovë, në bashkëpunim me nxënësit e Klubit Letrar (Shkolla fillore ”Sande Shterjoski”), shënuan Ditën Botërore të Librit ku u paraqitën me një program artistik kushtuar kësaj dite.

Dita ndërkombëtar e Librit dhe të drejtave autoriale , është një datë me kuptim simbolik për letërsinë botërore. Me këtë datë të vitit 1616, lidhet vdekja e dy kolosëve të letërsisë botërore: Shekspirit në Angli dhe Migel de Servantes në Spanjë.

Kjo datë shënohet në botë që nga viti 1995 me qëllim të kontribuojë në mbarë botë për të drejtat e autorit duke i nxitur të gjithë, e në veçanti të rinjtë, për të zbuluar kënaqësinë e leximit.

Foto album:

https://www.facebook.com/989652581213912/posts/1127357930776709/

Video live:

https://fb.watch/as_iGbJ6aE/

https://fb.watch/as_j51C5jR/

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.