Монодрама „Малкони“- Тајланд Јупи

Монодрама од Тајланд Јупи „Малкони“
На 22.10.2021 година (петок) во 18:00 часот се одржа монодрамата од Тауланда Јупи „Малкони“ посветена на ракот на дојка.


ДА БИДЕМЕ ЗАЕДНО!
Како порака за сите жени и девојки кои ја загубија битката со ракот на дојката, како поддршка на секоја од нив што се соочува со оваа болест и да ја подигнеме свеста кај секоја девојка и жена да се грижи за својот живот, се собираме вечерта: „ Имате можност да изберете, сакајте се, изберете живот!
Учествуваа: Пајтиме Мехмеди, Маригона Хeлелили, Афердита Нухију, Блерина Јендели и Едона Лутфиу.

Монодрамата се одржа според протоколот на Министерството за култура издаден од здравствената комисија за заштита од Ковид 19. Носењето маска и држење физичка дистанца беше задолжително.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.