Монокомедија “Балканибализам”

Пордукција „Ода“ во соработка со НУЦК „ Кочо Рацин„ Кичево подржано од Министерство за култура во Центарот за култура представиа монкомедиjата „ Балканибализам„ каде што играше познатата актерка од Тетово Ајше Усеини со режија Сабедин Селмани и музика од Теута Халими.

„Балканибализм“ е замислен како стенд-ап монодрама. Монокомедиа што ја  натера публиката  да се смее, да се замислува и да се промене. Се изкажиа, три исклучително важни сегменти:
– Да се смееме како сме.
– Да размислиме зошто сме такви.
– Можеме ли да го промениме она што не вреди и да ги спасиме нашите вредности!

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.