Концерт „ Есенски ветер II”

Во Центарот за култура „ Кочо Рацин„ Кичево се одржаа концерт со:

Класична музика, промоција на книга и цртање, сe на едно место.

На настанот присуствуваа:

Младински камерен оркестар

Хор: Про Арс

Диригент: Агона Чупи

Беше промовирана и книгата „За другата половина од месечината“ од Нурие Емрулаи.

Интерпретираа: Рахим Рамадани, Еронана Ахмети, Арбен Расими

Цртаа:

Лулзиме Османи

Шпетиме Садику

Валдета Ибиши

Селиме Османи

Приемот од кичевската јавност беше многу поздравен и тие беа задоволни од концертот што го изведоа младите уметници.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.