Promovim i librit “Arvanitët themeluesit e Greqisë së re” nga Arben Llalla

Më datë 06.03.2021 ora 16:00 në sallën e vogël ( duke respektuar protokollet për mbrojtje nga Kovid 19) me rastin e 7 Marsit Ditës së mësuesit INQK “Koço Racin” – Kërçovë solli autorin e librit “Arvanitët themeluesit e Greqisë se re” Arben Llalla.

Për veprën foli Prof. Dr. Nebi Dervishi ndërsa për shkrimet çame prof. Qamil Aliu.

Ky promovim kishte karakter te hapur dhe gjithsesi pati debat nga pjesëmarrësit.


Heronjtë, kryeministrat, akademikët, piktorët, botimet e para në gjuhën shqipe me shkronja greke, libra, shkrime, poema, poezi për të gjitha këto u përmendën edhe nga vetë autori historiani i njohur Arben Llalla, që tashmë njihet si studiuesi më serioz i marrëdhënieve shqiptaro-greke dhe i historisë së Greqisë së sotshme. Pas shumë veprave që i ka trajtuar në mënyrë shkencore këto marrëdhënie në fushën e historiografisë, para një kohe botoi edhe librin, Arvanitët – Themeluesit e Greqisë së re.

Foto album :

https://www.facebook.com/989652581213912/posts/1692448760934287/

Video live:

https://www.facebook.com/989652581213912/videos/1058622234636277/

https://www.facebook.com/989652581213912/videos/440445130545404/

https://www.facebook.com/989652581213912/videos/3498981886877844/

Linqe tjera :

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *