Поетската вечер „Ако можеш 4“

Како и секоја година, така и оваа на 23.10.2021 година (Сабота) во 20:00 часот во големата сала при НУЦК „Кочо Рацин“ Кичевското уметничко друштво АрТакт-ас – Кичево, ја реализираше поетската вечер „Ако можеш 4“ на која беа интерпретирани 19 песни на авторката Нурие Емрулаи.

За оваа активност беа ангажирани режисерката Афердита Нухији со соработниците Лирка Османи, Ноли Бектеши кои реализираа прекрасна работа заедно со актерите:
Адем Карага, Дрита Каба Карага, Ерјона Ахмети, Рахим Рамадани, Бени Ш Расими Ѕака Јонузи Челику Мерита Лимани Мустафа придружена со звуците на Јетмир Мехмеди.


Настанот се одржа според протоколите дадени од Министерството за култура издадени од комисијата за заштита од Ковид-19.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.