Концерт на квинтет “АЛЕГРО”

Во Центарот за култура „Кочо Рацин“- Кичево гостуваше квинтетот “АЛЕГРО” претставуван од Редина Бектешти со класичниот концерт кој беше финансирано од Министерството за култура.


Учесници :
Редина Бектеши- флејта
Фламуре Абдули- флејта
Сара Синани- виолинчело
Рудина Бектеши- пиано
Јетмир Мехмеди- гитара
Концертот се одржa според протоколот на Министерството за култура издаден од здравствената комисија за заштита од Ковид 19. Носењето маска и одржувањето на физичка оддалеченост беше задолжително.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.