Литературни средби “Поетски ѕвезди 2021”

По повод меѓународниот ден на жената 8-ми март, литературниот клуб “КитКа ” од Кичево, во соработка со НУЦК “Кочо Рацин” од Кичево, по петти пат ги организираше традиционалните, литературни средби “Поетски ѕвезди 2021”.
Настанот се одржа во малата сала од Центарот за култура со почеток од 17 часот.

На поетското со свои поетски творби на теми: љубов, жена, мајка, се претставија поети од повеќе градови од Македонија.Бројот на посетители ќе биде ограничен.
Настанот се одржа според протоколот на Министерство за култура издаден од здравствената комисија за заштита од Ковид 19. Носењето маска и држењето физичка дистанца е задолжително.

https://fb.me/e/1bCrJTUw8

https://www.facebook.com/303390253916124/videos/447646903338706

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=303390253916124&set=a.771387840449694

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.