Изложба на 6-та Младинска керамичка работилница – Кичево 2020

Во Четврток (17.12.2020 год.) во фоајето од Центарот за култура „Кочо Рацин“- Кичево се одржa шестата по ред изложба на Младинската керамичка работилница за изработка и дизајнирање на керамички производи создадена од учениците при ДУЛУД “Лазар Личеноски“ – Скопје со М-р Гоце Стоилковски (ментор), ОСУ „Мирко Милески“ со Проф.Мирослав Крстески (ментор), ОСУ „Дрита“ – Кичево со Проф. Селиме Османи (ментор) и Слободан Столески (грнчар).

Учесници во Младинската керамичка работилница-Кичево 2020:

Марија Богеска ОСУ „Мирко Милески“ – Кичево
Бојана Софронијоска ОСУ „Мирко Милески“ – Кичево
Зорица Сајкоска ОСУ „Мирко Милески“ – Кичево
Михаела Стефаноска ОСУ „Мирко Милески“ – Кичево
Сара Фиданоска ОСУ „Мирко Милески“ – Кичево
Вероника Цветкоска ОСУ „Мирко Милески“ – Кичево
Елена Столеска – Кичево
Аделиса Фазлиоска ДУЛУД “Лазар Личеноски“ – Скопје
Ханида Абеска ДУЛУД “Лазар Личеноски“ – Скопје
Аријан Алиу ОСУ „Дрита“ – Кичево Егзона Алиоска ОСУ „Дрита“ – Кичево

Изложбата се одржa според протоколот на Министерство за култура издаден од здравствената комисија за заштита од Ковид 19.Носењето маска и држењето физичка дистанца беше задолжително.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.