Цртан филм „Неверојатната приказна за џиновската круша“

Цртан филм „Неверојатната приказна за џиновската круша“
Како дел од Меѓународниот филмски фестивал во Тетово, во продукција на ОДА, во Центарот за култура беше прикажан албанскиот цртан филм „Неверојатната приказна за џиновската круша“.


Опис на цртаниот филм: животот во Солбит е пријатен и тивок, сè додека еден ден, Мико и Себастијан не најдат порака во шише во близина на пристаништето. Шишето доаѓа од исчезнатиот градоначалник на Солбит, со порака во која се наведува дека тој е на мистериозен остров и открил големо откритие. Сега, тие треба да тргнат на опасно патување за да го спасат градоначалникот на цртаниот филм „Неверојатната приказна за џиновската круша“ за да го донесе дома. На патот тие ќе откријат нешто што ќе му донесе големо задоволство на градот Солд – огромна круша.
Режија: Филип Ајнштајн Липски, Амали Носби Фик, Јирген Лердам
Сценарио: Врз основа на популарната истоимена книга за деца од Јакоб Мартин Стрид
Времетраење: 79 мин
Цртаниот филм е направен во согласност со мерките и протоколот за заштита од Ковид-19.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *