Концерт ТРИО

Во НУЦК „Кочо Рацин“ – Кичево на 14.10.2020 година се одржа концертот ТРИО.

На концертот учествуваа:
Шкелзен Бафтијари – пијано
Шкелзен Пајазити – виолина
Јетмир Мехмеди – гитара

За време на овој концерт беше реализирана богата уметничка програма каде беа изведени разни дела од странски и албански композитори:

1.Ch.W.Gluk

2.F.Kreisler

V. Мтт

А. Пјазола

М.Мошковски

П. Гаци

А.Крајка

Р. Мулиќи

Концертот се одржа според протоколите од Министерството за култура дадени од здравствената комисија за заштита од Ковид-19 каде што бројот на посетители беше ограничен и оваа бројка достигна до 30 посетители.
Носењето маска и одржувањето на растојание беше задолжително.

https://www.facebook.com/303390253916124/videos/661752031149793

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=303390253916124&set=a.676542993267513

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.