Премиера на филмот “Дедо и внук” на Илија Пиперкоски

Во Центарот за култура се појави премиерата на филмот “Дедо и внук” во режија на Илија Пиперкоски

Кратка содржина :
После смртта на едно дете пациент, кое чека лекување во странство, настанува скандал и младиот доктор Никола за да го избегне притисокот е приморан оди на посета кај дедо му, каде што не бил повеќе од 10 години и таму се среќава со проблемите од неговото минато.
youtube линк
https://www.youtube.com/watch?v=OXWgtjbeirI&feature=youtu.be
Facebook линк
https://www.facebook.com/grandfatherandgrandson/
Илија Пиперкоски, кој го напиша и сценариото за филмот, успеа да раскаже прекрасна приказна, со која сите гледачи ќе можат длабоко да се идентификуваат – проблемите со здравството, политиката, корупцијата, но и обичните човечки приказни и односи момче-девојка, татко-син и дедо-внук. Грешките од младоста често знаат да отворат големи дупки подоцна во животот на секој од нас, па посетителите во многу делови од филмот ги препознаа сопствените или проблемите од нивните најблиски и пријатели.
Покрај Салаетин Билал, во филмот играат и Дејан Лилиќ, Даниела Ивановска, Горан Стојаноски, Благој Веселинов и други актери, меѓу кои се истакна и тогаш 12-годишниот охриѓанец Наум Цветкоски.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.